Jeugdfonds Sport & Cultuur

Onze school werkt samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Wil je je kind graag laten leszwemmen, dansen, voetballen, muziek maken of tekenen maar heb je niet genoeg geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan misschien de club voor je betalen. Voor ouders met een Haarlempas/Zandvoortpas betalen we per jaar maximaal 350 euro voor een sportactiviteit naar keuze, 500 euro voor een cultuurles naar keuze en 500 euro voor zwemles. Heb je geen Haarlempas/Zandvoortpas maar heb je wel een laag inkomen? Dan kunnen we misschien een uitzondering voor je kind maken.

Ieder kind is verplicht een zwemdiploma te halen. Meestal starten kinderen met zwemles rond de leeftijd van 5 jaar. Zwemles bij een vereniging is van goede kwaliteit en het goedkoopst. Op onze website staat een overzicht van alle zwemscholen met de prijzen.

Je kunt een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur indienen met hulp van een tussenpersoon.. Bij ons is dit: Ria Slinger, administratief medewerker. Wil je liever zelf een aanvraag doen, ga dan naar www.samenvoorallekinderen.nl Voor vragen kun je altijd een e-mail sturen naar administratie.haarlem@jeugdfondssportencultuur.nl

Ander nieuws

Hoera, de FX bestaat 100 jaar!

De Franciscus Xaveriusschool bestaat dit jaar alweer 100 jaar en dat gaan we groots vieren! Wij vieren deze mijlpaal met de ouders, kinderen en ons team.

Naturalis

In het kader van de projectweken hebben wij via het Jeugdeducatiefonds de aanbieding gekregen om met de hele school naar Naturalis in Leiden te gaan. Dit hebben wij afgelopen maandag en dinsdag mogen doen. Wat is dit een indrukwekkend museum. We hebben veel geleerd over dieren, levende en uitgestorven dieren.

Projectweken 'Maak een wereldreis in één dag.'

De projectweken zijn in volle gang op de FX. Onze school is omgetoverd in 4 verschillende gebieden, we hebben het daar over de dieren die daar leven. We hebben een gang waarin we alles leren over de dieren uit de jungle, een gang over de dieren van de savanne, een gang over de pooldieren en over de uitgestorven en bedreigde dieren.