Stichting Leergeld

Onze school werkt samen met Leergeld Haarlem-Zandvoort. Heeft je kind geen fiets of een kapotte fiets en is er niet voldoende geld voor een andere fiets? Zou het je kind helpen als het een squla abonnement heeft zodat het thuis lekker kan oefenen met rekenen, taal, topografie etc? Stichting Leergeld kan dit betalen voor ouders met een Haarlempas/Zandvoortpas. Heb je geen Haarlempas/Zandvoortpas maar heb je wel een laag inkomen? Dan kunnen we misschien een uitzondering voor je kind maken.

Via de website www.samenvoorallekinderen.nl kun je je aanvraag doen. Hier vind je ook het aanbod van Jarige Job, Jeugdfonds en Kinderhulp. Met vragen kun je altijd terecht bij info@leergeldhaarlemzandvoort.nl

Ander nieuws

Hoera, de FX bestaat 100 jaar!

De Franciscus Xaveriusschool bestaat dit jaar alweer 100 jaar en dat gaan we groots vieren! Wij vieren deze mijlpaal met de ouders, kinderen en ons team.

Naturalis

In het kader van de projectweken hebben wij via het Jeugdeducatiefonds de aanbieding gekregen om met de hele school naar Naturalis in Leiden te gaan. Dit hebben wij afgelopen maandag en dinsdag mogen doen. Wat is dit een indrukwekkend museum. We hebben veel geleerd over dieren, levende en uitgestorven dieren.

Projectweken 'Maak een wereldreis in één dag.'

De projectweken zijn in volle gang op de FX. Onze school is omgetoverd in 4 verschillende gebieden, we hebben het daar over de dieren die daar leven. We hebben een gang waarin we alles leren over de dieren uit de jungle, een gang over de dieren van de savanne, een gang over de pooldieren en over de uitgestorven en bedreigde dieren.